Gesprek

 • Bij uitnodiging tot gesprek: bereid je voor!! Het klinkt wellicht als een cliché maar het gebeurt (nog steeds) te weinig. Kijk op sites van je toekomstige werkgever, verdiep je in de markt en concurrentie, vraag brochures, jaarverslagen en een organigram op. Verder kun je financiële gegevens opvragen via de Kamer van Koophandel.
   
 • Klaag niet over je vorige werkgever en stel de zaken niet anders voor dan ze zijn.
   
 • Je hebt recht op een respectvolle behandeling als sollicitant (zie ook de NVP-sollicitatiecode). Wanneer je het gesprek met een onprettig gevoel verlaat, laat de baan dan schieten. Stel je voor dat je elke dag met zo'n gevoel thuiskomt!
   
 • Probeer tijdens het gesprek niet om het beste of het meest wenselijke antwoord te geven, maar luister en reageer vanuit jezelf.
   
 • Solliciteren is jezelf verkopen, wees dus niet bescheiden en breng zoveel mogelijk je positieve kwaliteiten op een gemotiveerde manier naar voren. Een goede voorbereiding is het halve werk. De eerste vier minuten van het gesprek kunnen doorslaggevend zijn. De uiterlijke kenmerken vallen direct op, hoe irrelevant dit ook klinken mag. Zorg ervoor dat die goed is.

 

Contact
Schemerhornstraat 2
4463 XD

+31 (0)113-239400
vacatures@schippergroep.nl